Volkswagen Polo GTI Edition 25

Kako bi obeležio 25. godišnjicu Polo GTI modela, Volkswagen predstavlja posebno izdanje nazvano Polo GTI Edition 25.

Polo je prvi put dobio oznaku GTI 1998. godine, a sada, četvrt veka nakon lansiranja Pola III GTI, Volkswagen predstavlja ograničeno izdanje trenutnog Polo GTI modela sa snagom od 152 kW/207 KS.

Ovaj sportski kompaktni automobil se ističe ne samo snažnim pogonom, već i sportskim vešanjem, elektronskom blokadom diferencijala XDS, širokim izborom standardne opreme i nekim posebnim dizajnerskim karakteristikama. Polo GTI Edition 25 će biti dostupan za naručivanje u Nemačkoj od 1. juna 2023. po ceni od 35.205 evra.

Polo, kao i Golf GTI, ima dugu istoriju i niz sportskih prethodnika. Volkswagen sada obeležava 25. godišnjicu Polo GTI modela sa specijalnim ograničenim izdanjem Polo GTI Edition 25, koje će biti proizvedeno u samo 2.500 primeraka.

Imelda Labe, član Upravnog odbora marke Volkswagen za prodaju, marketing i postprodaju, izjavila je: „Volkswagen ima bogato nasleđe, a Polo je jedno od naših najpoznatijih vozila. Ljubitelji GTI modela su nam veoma važni, a naš jubilarni model je način da zajedno sa njima proslavimo ovu prekretnicu – 25 godina snage, performansi, sportskog karaktera i zabavne vožnje u klasi Pola.“

Polo GTI Edition 25 je opremljen snažnim 2.0-litarskim TSI motorom koji pruža 152 kW/207 KS i obrtni moment od 320 Nm. Automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi i ima pogon na prednje točkove. Takođe dolazi sa specijalno podešenim sportskim vešanjem koje spušta karoseriju za 15 milimetara, elektronskom blokadom diferencijala XDS i pruža odličnu dinamiku vožnje, poboljšanu vuču i precizno upravljanje karakteristično za GTI modele.

Vizuelno, Polo GTI Edition 25 se ističe klasičnim GTI izgledom sa crvenim kočionim čeljustima i ukrasnim letvicama, saćastim dizajnom rešetke hladnjaka i hromiranim izduvnim cevima. Dodatno, ovaj posebni model ima ekskluzivne karakteristike opreme kao što su 18-inčne aluminijumske felne Adelaide u crnoj sjajnoj boji, crni krov i crni spoljašnji retrovizori.

Unutrašnjost je opremljena vrhunskim sportskim sedištima od perforirane crno-crvene kože sa ušivenim GTI logotipima, sjajnom crnom ukrasnom oblogom sa crvenim natpisima GTI i logotipom „Jedan od 2500“ na pragovima.

Polo GTI Edition 25 je dostupan u bojama Pure White, Kings Red Metalik, Reef Blue Metalik, Smoke Grey Metalik, Deep Black Pearl Effect i Ascot Grey.

Oprema uključuje IQ.LIGHT LED matrix svetla sa Dynamic Light Assist, LED dnevna svetla, multifunkcionalni sportski volan u koži sa logom „25“ i brojne sisteme pomoći. Opciono je dostupan i Travel Assist sistem koji omogućava delimično automatizovanu vožnju. Infotainment sistem Ready2Discover sa ekranom visoke rezolucije od 8 inča je standardno ugrađen.

Polo GTI Edition 25 se proizvodi u Kariegi, Južna Afrika, a Martina Biene, generalni direktor i predsednik Volkswagen Grupe Južna Afrika, ističe ponos tima na ovaj automobil, posebno zbog dugogodišnje tradicije Pola GTI modela u toj fabrici.

PočetnaKategorije
Pretraga