BMW Touring Coupe – ograničena serija?

Nakon što je premijera održana, brzo su se proširile glasine o mogućem pokretanju proizvodnje.

BMW je ove godine pripremio nešto posebno za Villa d’Este Concorso d’Eleganza, prestižni događaj automobilske elegancije. Naziv mu je Concept Touring Coupe, a radi se o preradi modela Z4 koja je transformisala ovaj roadster u izuzetno atraktivan coupe.

BMW-ov shooting brake će mnoge podsetiti na Z3 M Coupe, automobil koji i danas ima poseban status. Osim promene dizajna, nema drugih iznenađenja. Osnova mu je Z4 M40i, što znači da se pokreće rednim šestocilindarskim benzinskim motorom.

Pored novog krova, automobil je dobio jedinstvene točkove od 20 inča napred i nešto veće pozadi. Male izmene su napravljene na prednjim „bubrežnim“ rešetkama, a italijanska kompanija Poltrona Frau je unela luksuzan osećaj u enterijer presvlačeći ga dvobojnom kožom.

A sada najzanimljivije – šef dizajna u BMW-u, Adrian van Hooydonk, ostavlja mogućnost proizvodnje otvorenom, prema izveštaju Index.hr. „Concept Touring Coupe je trenutno jedinstven, unikatan. Nemamo konkretne planove za serijsku proizvodnju. Međutim, dogovorili smo se pre putovanja prema jezeru Komo da ćemo razmotriti tu mogućnost ako postoji dovoljno interesovanja. To bi mogla biti vrlo mala serija, možda samo pedesetak automobila“, izjavio je van Hooydonk.

PočetnaKategorije
Pretraga