Nova električna Hyundai Kona

Nakon što je otkrio prve detalje o novoj Koni, Hyundai je sada objavio specifikacije za električnu verziju ovog subkompaktnog krosovera. Druga generacija Kone Electric dolazi u dva paketa baterija – Standard i Long Range. Standardni model ima baterije kapaciteta 48,4 kWh s WLTP dometom od 342 kilometra, dok Long Range model ima bateriju kapaciteta 65,4 kWh s dometom od 490 kilometara.

Obe verzije imaju elektromotor smješten naprijed s snagom od 114,6 kW/154 KS u Standard verziji i 160 kW/214 KS u Long Range verziji. U oba slučaja, maksimalni obrtni moment iznosi 255 Nm. Hyundai navodi da se veća baterija može napuniti od 10 do 80 posto za oko 41 minut s brzim punjačem.

Specifične karakteristike EV-a uključuju novi i-Pedal režim vožnje koji omogućava vožnju s jednom pedalom i Smart Regenerative System, koji automatski prilagođava količinu regenerativnog kočenja na osnovu informacija o prometu ispred.

Nova Kona Electric je jedno od najvećih vozila u segmentu subkompaktnih vozila, duža je za 150 milimetara od prethodne verzije (dužina 4355 mm). Takođe je šira za 25 mm (1825 mm) i ima 60 mm duže međuosovinsko rastojanje (2660 mm). Visina modela je samo malo veća od prethodne verzije (1575 mm).

Zahvaljujući većim dimenzijama, unutrašnjost vozila je veća i šira, što koristi putnicima i teretu. Takođe je opremljena s više tehnologije, uključujući horizontalni C-Pad sa dvostrukim panoramskim ekranima od 12,3 inča, head-up displej od 12 inča i sve kontrole vozača prebačene oko volana.

Nova Kona Electric takođe ima funkcije kao što su Surround View Monitor koji prikazuje video snimak okoline vozila, Bose Premium audio sistem i mogućnosti ažuriranja preko zraka (OTA).

No Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PočetnaKategorije
Pretraga