Rolls-Royce Phantom Syntopia

Rolls-Royce često koristi materijale, boje i tehnike koje su poznate u svijetu mode, a novi model Phantom Syntopia prati taj trend. Ovaj jedinstveni primjerak, kreiran u suradnji s nizozemskom dizajnericom Iris van Herpen, predstavlja jedan od tehnički najzahtjevnijih Phantoma ikad.

Specijalni model baziran je na Phantomu Eytended, koji Rolls-Royce opisuje kao „prazno platno za personalizaciju“. Phantom Syntopia nazvan je po kolekciji Iris van Herpen iz 2018. inspiriranoj uzorcima i oblicima iz prirode, a Rolls-Royceov koncept „Weaving Water“ fokusira se na ljepotu fluidnosti u čvrstim materijalima.

Kada se otvore vrata ovog Phantoma, vidi se da je krov napravljen od preko 1.000 koža koje su ručno rezane u simetrične oblike i pričvršćene na krovnu oblogu. Ovaj proces je trajao gotovo 300 sati, dok je cijeli projekt trajao oko 700 sati.

Još jedan zanimljiv detalj je prednja hauba Phantoma s temom „Weaving Water“. Kombinacijom slojeva boje i laka s različitim količinama staklenih čestica, postignuta je jedinstvena završna obrada koja je prošla kroz devet ispitivanja i potrebno je bilo četiri mjeseca kako bi se usavršila u Rolls-Royceovom Centru za spoljne površine.

No Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PočetnaKategorije
Pretraga